Forside / Artikkel

Byggfag


Ingen stemmer er registrert.


Ingen kommentarer. Bli den første!
Skrevet av jørgen johansen
Språk: Norsk (bokmål)
Karakter: 4+
Klassetrinn: Ungdomsskolen

"Fornøyd! Hadde 1 time på meg.

- Forfatter
Kort om byggfag.

Liker du og bruke kroppen og armene liker du og skape noe? Velg byggfag.

Når du velger byggfag kan du bli: murer, tømrer og snekker og blekenslager vegarbeider lege asfalt osv

Og du må kunne jobbe sammen med andre som tømmer og snekker. Og du kan gå høyskolen det 3året. Da får du studiekompetanse og fag brev

Bygge- og anleggsbransjen er i stadig utvikling, og gir medarbeiderne mulighet til å arbeide på mange ulike fagområder som f.eks. rehabilitering av laftehus, tunneldriving og bygging av oljeinstallasjoner i betong. Den lange utviklingen i bransjen har ført til differensierte byggemønstre og byggeskikker. Det har vokst fram lokale variasjoner i teknisk og estetisk utførelse av byggverkene. Utøverne i bransjen har et stort ansvar for å ta vare på verdiene og å utvikle byggeskikken videre.

Grunnkurs byggfag gir utgangspunkt for elever som skal fortsette opplæringen på videregående kurs I tømrer, murer, betongfag, anlegg og bergverk, anleggsmaskinfører og steinfag. Kurset gir innføring i bruk av materialer og verktøy, bygningskonstruksjoner og i utførelse av de viktigste arbeidsoppgavene som disse fagene har felles. Elevene får på denne måten et godt grunnlag for et bevisst valg av videregående kurs I og for videre opplæring til sitt framtidige yrke.

Byggfag er en sikker utdanning. Byene blir større og større, og det bygges nye industribygg, hoteller, blokker og hus hele tiden, Og skal det ikke bygges nytt, så skal det restaureres.

Velger du byggfag, velger du rett.

Dette er drømmen min! Jeg kan tenke meg å jobbe som murer eller snekker. Fordi jeg liker og jobbe med armene og kroppen og jeg liker å jobbe ute. Jeg synes det er spende å skape noe, og starte noe nytt. Jeg får grøsniger når jeg tenker på og starte jeg gleder meg.Disclaimer: Alle dokumenter er kun for informasjon og ikke-kommersiell bruk. Alle stiler og oppgaver tilhører den opprinnelige skribent. Copyright © 2007 Mathisen IT Consult AS
Om Norsk Skoleforum