Forside / Artikkel

Er ungdommen virkelig så bortskjemte?


Gjennomsnitt av 21 stemmer.


Ingen kommentarer. Bli den første!
Språk: Norsk (bokmål)
Karakter: 4
Klassetrinn: Ungdomsskolen
Dette er en tentamen som gikk ut på å svare på et innlegg fra en avis.

Det du skriver om at dagens ungdom er bortskjemt og egoistiske kan være riktig, men hvem har gjort oss bortskjemte. Jo det er foreldrene våre og familien. For fra vi var barn, er vi oppvokst med å få ting uten å spørre. Riktignok må vi som er dagens ungdom tenke over dette nå som vi er eldre og ikke lengre barn.

Det som du skriver om at vi krever mye mer enn det våre foreldre gjorde når de var på vår alder, kan gå to veier. Våre foreldre sier de alltid spurte pent og aldri krevde noe. Vi kan være sikker på at de også krevde noe når de selv var ungdommer på vår alder, men kanskje ikke så mye.

Først må jeg si deg en ting om klær til oss som er dagens ungdom. Sægging og platåsko er ut. Hva om vi går i merkeklær. Vi krever i grunn ikke merkeklær. Mye av det som vi har som er merkeklær har vi eller får vi for eksempel fra familien i julegaver og bursdagsgaver. Vi har jo ikke krevd noe da, da har vi ønsket oss det og fått det. Noen eller mange av oss ungdommer har egen jobb, hvor vi tjener penger selv. Vi bruker da vår egen lønn til merkeklær, hvis det er det ikke mest trenger eller ønsker. Vi blir jo ikke mer populær hvis en kommer i dyre merkeklær.

Over til mobilbruken til dagens ungdom. Kanskje er vi i den gruppen som bruker mobilen dag og natt, men det fins også voksne som gjør det samme. Hovedgrunnen til at vi bruker mobilen dag og natt er for å holde kontakten med venner. Venner er viktig i vår ungdomstid. Det er noe som ikke helt stemmer i det du skriver, og det er at vi sender ikke bare meldinger til folk vi ser til vanlig på skole og fritid. Mange har kanskje venner i andre byer og til og med ha venner i andre land. Det er jo viktig å holde kontakten med dem som vi ikke ser til vanlig også. Noen eller mange av oss betaler telekortene våre selv, for egne penger.
Ungdommene blir stadig dårligere til å lese og skrive, skriver du. Kanskje har du rett, kanskje ikke. For noen har vansker for å lære, men de som ikke har det gjør så godt de kan.
Det er sant at dagens ungdom skal bli fremtidens ledere og konstruktive deltakere. Det er jo derfor mange er med eller ønsker å være med i elevrådet, for å være med å bestemme og for å kjenne hvordan det er å sitte i et råd som bestemmer hva som skal skje på skolen.

Du skriver at vi ikke tar initiativet på fritiden, men det er mange som er med på fotball, håndball og kor fordi vi selv vil.

Når har dere tenkt å ta evnene deres i bruk, er noe annet du skriver. Vi tar jo den i bruk hele tiden. Vi viser omsorg og kjærlighet for våre venner og for vår familie. Så ikke kom her å si at vi som er dagens ungdom ikke viser noe omsorg, utholdenhet eller kjærlighet. Vi viser det, men det er kanskje dere voksne som ikke ser eller kjenner det.

Vi duger til masse og kanskje mer enn dere. Kanskje du har rett med overskriften at vi er den nye dessertgenersjonen, men dere er den gamle dessertgenersjonen.


Annonse
Disclaimer: Alle dokumenter er kun for informasjon og ikke-kommersiell bruk. Alle stiler og oppgaver tilhører den opprinnelige skribent. Copyright © 2007 Mathisen IT Consult AS
Om Norsk Skoleforum