Forside / Artikkel

Curt Cobain


Gjennomsnitt av 125 stemmer.


Les kommentarer (12 stk)
Språk: Norsk (bokmål)
Klassetrinn: Ungdomsskolen
Tidligere medlem i Nirvana

Kurt Cobain ble født 20 Februar 1967, i Hoquaim, en liten by sør for Seattle i USA. Gjennom mesteparten av barndommen led han av bronkitt. Da foreldrene hans skilte seg ble ikke ting bedre, dette resulterte i at Kurt som da var syv utviklet en anti sosial og innesperret adferd. Kurt har senere uttalt at foreldrenes traumatiske skillsmisse er grunnlaget for mye av musikken til Nirvana. Etter skilsmissen ble han kastet frem og tilbake mellom slektninger, og på et punkt bodde han faktisk under ei bro. Han var barndomsvenn med Krist Novoselic( senere Chris), Musikken de hørte på var Sex Pistols og andre lignende britiske band. Mange sier at Nirvana var veldig lik denne musikken i humør, melodi og kvaliteten på tekster.

Opphavet til Nirvana startet i 1985, og Cobain og barndoms vennen har vært med helt fra begynnelsen. Fram til Dave Grohl ble fast trommeslager i 1990 prøvde de ut mange forskjellige trommeslagere. Allerede i 1988 spilte Nirvana amatørkonserter og sendte rundt demo taper. Det var først i 1989 at debut albumet Bleach ble utgitt. Dette er røffere enn de senere utgitte albumene.
Dave Grohl kom med i 1990, og i 1991 kom album nummer 2 Nevermind. Dette er det mest kjente og mest solgte albumet deres. I 1992 dro Cobain til Hawaii for å gifte seg med den allerede gravide Courtney Love. Senere samme året ble album nr 3 utgitt, Incesticide. I August 1992 ble Cobain innlagt på sykehus for å få behandling for heroin misbruk. Ikke lenge etter dette ble hans første og eneste barn født, hun skulle hete Frances Bean Cobain. Tidlig i 19993 ble det 4 albumet utgitt, In utero. Dette albumet sies å være det mest åpne og virkelige de har utgitt. I November 1993 spilte Nirvana inn et "unplugged" (acoustic) album. Etter dette begynte ryktene å gå om at Nirvana skulle splittes og at dette var deres siste album. Under en Europa turne vinteren 1993/94 utviklet Cobain en halsinfeksjon. Han reiste til Roma for å møte sin kone og datter. Den 4. Mars ble Cobain sendt til sykehus etter et mislykket selvmordsforsøk. Han lå i koma i 2 dager, men slapp ut bare 3 dager etter at han våknet opp. Så hendte det som rystet en hel musikkverden, 5 April 1994 tok han sitt eget liv. Han barrikerte seg i sitt eget hjem med sprit og dop, det endte med at han skjøt seg selv i hodet med en hagle. Han etterlot seg et selvmords brev, adressert til kona og deres 19 mnd gamle datter, Frances.
Etter hans død er det blitt utgitt tre album med Nirvana.
Disclaimer: Alle dokumenter er kun for informasjon og ikke-kommersiell bruk. Alle stiler og oppgaver tilhører den opprinnelige skribent. Copyright © 2007 Mathisen IT Consult AS
Om Norsk Skoleforum