Forside / Artikkel

Jakten på den hellige tubaen


Gjennomsnitt av 1006 stemmer.


Les kommentarer (6 stk)
Skrevet av Rune Rugland
Språk: Norsk (bokmål)
Klassetrinn: Andre
Stiloppgave: Reisen, skriv en novelle om reisen.

Jakten på den hellige tubaen

Profetiene om den hellige tuba sier:

Smidd av universets mektige krefter,
av all dens gode egenskaper og tefter.
Med jord, ild, luft og vann,
For aldri å bli brukt som en badeand.

Den skal opprettholde lov og rett,
og om den må, gjøre ting til omelett.
Dens makt er overveldende stor,
og må ikke falle i hendene til feil mor.

Voktes den skal,
helst av dører med tall.
En mann skal den bruke,
den vil hele hans sjel sluke.

Mannen vil benytte Tubaens kraft,
samtidig som han drikker hostesaft.
Vokteren bærer bører tunge,
Slik en arv fra far til unge.

Da den siste vokter sovner inn,
må da ikke verden være blind.
All verdens ondskap vil våkne av morfin,
gjenoppstå i form av en oransje appelsin.

Men en av dere vil være den utvalgte,
finn ham og deres dager trenger ikke å være talte.
Han vil med tubaens makt,
ta tilbake ondskapens leiekontrakt.

-Slik lyder som kjent profetiene om den hellige tuba, sier Per Engen, og forsetter med: -Nå som den siste tubavokteren Troy Ullrik Bah døde i morges, uten å eterlate noen som helst familie må den helige tubaen bli funnet. -Uten den finnes det ikke håp for verden. -Vi vet alle hva som skjedde da en mann med navn Adolf rådde over den i første tidsrekning ca 1940-1945. -Da gikk det nesten galt, etter det har vi holdt profetiene, og den hellige tubaens krefter har gjennom vokteren hjulpet oss mang en gang. -Jeg nevner i fleng: stoppet 56 invasjoner av jorden, stoppet 1287 borgerkriger, 348 verdenskriger, 2089 rom kriger ute i rommet og 5 ganger stoppet gærninger som har villet ødelegge universet. -Uansett, nå overlater jeg ordet til språkforsker Jonas Johnsen som vil forklare profetiene for oss.

På den samme tida, i et forskningslaboratorium
langt inne i regnskogen Amazonas. Trærne svaier i vinden og man hører apeskrik i det fjerne. Huset ser ut til at det kan falle sammen når som helst. Forsker Ur Megalur og hans klonede assistent forsker der inne på raskere, billigere og bedre kloning av frukter og annen mat til verden.

Forsker Ur Megalur overtok månen i sine yngre dager og lagde et paradis der da resten av jorda var utdødd. Han lagde en kapsel rundt månen med tidslås som skulle åpne seg etter 2000 år. På denne tiden oppdaget han det evige liv i noen egentlige utdødde plantearter. Han klonet seg selv for å få hjelp til sine forskningsarbeid. Etterhvert ble månen til en villmarkspark, som den er den dag i dag, drevet av Per Engen, men det er en annen historie. Deretter var han med i selve gruppa til Petter Smart. Da han kom tilbake til jorden gjenopprettet han jordens ville natur. Nå har han sammen med sin klonede "bror" trukket seg tilbake og viet sine liv til kloning av mat. Ur er en koselig gammel kar som egentlig ingen vet hvor gammel er. Han er 1.78 m høy, grått hår, favorittmat: portugisisk fileterte harelabber, lange bein, kort overkropp, kort sagt et utseende som en født biologisk og matematisk fysiker. Forsker Art Dobbeltsmart som assistenten hans er kalt, er prikk lik, og man kan ikke se forskjell.

-Trippelompa, jeg har løsningen! Bryter forsker Ur ut i et gledesutbrudd.
-Hva?
-Jeg har løsningen kjære assistent. -Ved å regulere molekylens halveringshastighet og i materealiseringen legge det i en bøtte med morfin. -Ved alle tubavokteres stamfedre, det er løsningen. Fort skriv ned T i annen pluss kvadratrota av U opphøyd i B pluss A. -Vi må teste, finn en frukt. -Nå!
Art løper ut i naturen på sin leting etter en frukt....

Samtidig på pressekonferansen i Oslo.
-En liten oppsummering til slutt altså: - Badeand vil jeg si er synonymt med feil mor, noe som igjen vil være ondskapens venner, sier Jonas, og forsetter med: -Videre skal tubaen brukes og beskyttes av en vokter, slik det alltid har vært. - Men nå som han er død, er det tydelig at vi trenger den "utvalgte". -I følge gammel tuba religion betyr "utvalgte" -Han/hun som spiller tuba. -Dette betyr at vi er på utkikk etter en om kan bruke den hellige tubaens krefter og filosofi. -Det siste med en appelsin kan jeg ikke forklare.
-Man hva med ..........Alle pressefolkene høres ut som en skvadron ørkeniglers paringsrop.

På en tett begrodd sti i Amazonas er forsker Art på leting etter frukt, men det er nesten tomt i dette området etter tidligere forsøk. Det er utholdelig varmt og man kan se mange svetteperler på hans ansikt. Noen fugler flyr rundt ham jaget av større fugler. Noen apekatter sitter høyt oppe i et tre, plutselig starter de å kaste nøtter mot ham. Art løper mot forskningshuset. -Klink, det er lyden av noe oransje som treffer ham i hodet. -Hurra, det er en appelsin. Han kommer tilbake til huset. Den store tømra rønna uten noen form for oppussing det siste århundre. Han går inn og gir appelsinen til Ur. -Heisann en appelsin, det vil si at vår planting av appelsiner øverst i gummitrærne har virket. -Bra Art, jeg har gjort alt klart.

De beveger seg inn i et annet rom ned i en kjeller nok en gang ned en trapp og så en heis 6 etasjer nedover. De kommer da til laboratoriet,de tar på seg gassmasker før de går inn. Et rotete rom med en stank som ville drept bisonokser på flukt fra hvite menn under koloniseringen av Amerika åpenbarer seg. Man kan tydelig av rommet se at de som benytter dette lokalet ikke er ryddige av seg. Rommet har to vinduer med skuddsikre vinduer, Et stort bord står i midten med mange apparater klare til bruk. På gulvet ligger rester av papirer, mat, kjæledyr, verktøy, viftereimer, flaggstenger, musematter, tastaturbord, mursteinsblokker, cd-covere, datamaskiner og alt annet rart man kan tenke seg. Man kan høre all verdens skremmende lyder, f.eks. som om mange av dyreforsøkenes lyder sitter fast i rommet
-La oss starte!

-Stille, avbryter Per pressens ytringer, og forsetter med: -Vi har også et lite problem til, det har seg sånn at Troy var den eneste som viste hvor tubaen var og forsatt er. -Så vi må legge ut på ekspedisjon for å finne den hellige tubaen. -Jeg ser på meg selv som meget kvalifisert og blir derfor med som leder, pluss fire til. -Fra nå til 16.00 i morgen er det "opptaksprøver til turen" og da samtidig som den utvalgte, da det er bare han som kan lede tubaen. -Det var det, påmelding vil nå foregå med en av mine nærmeste medarbeidere.

-Boble, boble, fort ta appelsinen ut av kloningsmaskinen og putt den i bøtta med morfin.
-Fres! Freees! Puff!
En enorm røyksky dekker hele rommet. Det bråker fra bøtta som om alle verdens villkatter har feriekoloni der. Røyken blir oransje, og ut av røyken stiger det ut en skapning.....


Forteller:
Hva kan det være? Kan det være den usynlige snømannen fra Sahara? Eller narkotikamisbruker fra Hønefoss torg som har forvillet seg opp i bøtta med morfin? Eller er det et demostrasjonstog fra "Appelsinens venner" som vil slippe appelsinen fri? Dette er bare for spennende. Følg med etter reklamen.


Vrak bilen hos Jon teigens billpphøgeri: "Bil etter Bil"
Kontakt Tubasoft for å få din reklame her


Forteller:
Det helle sluttet ulidelig spennende i Ur og arts laboratorium. La oss hoppe over teoriene og forsette.


-Appelsinen har mutert seg selv, hjelp!
Appelsinen hopper opp og ned, med en fryktelig latter. - Jeg er gjenfødt i en appelsin slik profetien sier, og dere skal kjenne meg som "Jon Reisen". Appelsinen Reisen er enorm. Jon Reisen er blitt 2 meter høy og har saftige muskler. Dens utseende er meget rundt av seg. Den har tydelig et meget ondt blikk I ansiktet.

Jon Reisen sier: -Jeg skal ta over verden og begynner med dere! Idet det siste ordet var sagt hadde appelsinen hoppet på forskerne og overvunnet dem. Han binder dem fast, tar klærne deres og starter sin reise på å ta over verden.


Neste dag er en vakker morgen. Fuglene synger mens sola står opp. Trærne svaier I vinden som jernstenger i en muskelmanns harde grep. I Per Engens residens var det på tide og stå opp. Et kjempeslott bygd på landarealet til det gamle sovjetunionen. Det største byggverket som noensinne bygget. Fire tusen nasjonalparker, tre hundre flyplasser, 500 offentlige parker, 55 000 bokollektiver, 6 ørkener, 7 isbreer og alt annet tenkelig mulig.

-Opp og stå, skriker en tjener til P. Engen. Vi befinner oss på ett av millionvis av soverom som Per Engen bruker. I taket henger en praktfull lysekrone. En stor himmelseng som sjefen selv sover I står inntil et vindu med utsikt over det kaspiske hav. Per Engen står opp, kler seg og spiser. Klar for dagens hendelser tar han et jagerfly til Oslo.

Samtidig på en internett-café I Brasil.
-Muhahaha, nå vet jeg hvordan jeg skal ta over verden, sier Jon Reisen mens han surfer rundt og skaffer seg informasjon til å ta over verden med.

Noen timer senere har Per Engen kommet seg til dagens pressekonferanse i Oslo . I et konferanserom på et hotell som P. Engen eier har det samlet seg tusenvis av reportere, journalister og noen få veldig irriterende fluer. Man hører tydelig oppgitte som mennesker som lurer på hvordan dette problemet skal bli løst. Men etter lang venting entrer endelig Per Engen lokalet.
-De fem som skal dra på ekspedisjon er: Per Fekt, Per Vers , Geir Otterud, Tor Pedo og meg selv.
Deretter hagler det med spørsmål mot Per som en haglskur mot et landområde.

Per Engen, universets rikeste mann noensinne, født rett før år 2000 1.tidsregning(e.kr=etter kristus, Kristus eller Jesus var en litt Pr-kåt og smågal tubavokter og ga mye oppstyr, men han var flink til å skjule tubaen). P. Engen startet sin bedrift med å selge spretterter og ammunisjon til dem, samtidig som han hadde en glassbutikk. Dette tjente han mye penger på, og da han var 15 år gammel begynte han med aksjer. Han hadde en forretningsteft som ingen andre. (En stund prøve flere nasjonaliteter seg med luktfrie aksjer og verdipapirer, men han snuste allikevel opp de gode forretningene). Deretter startet han Tubasoft industrier, som nå har verdens monopol på alle varer. Per er en morsom gammel kar med ett ungt utseende. Han er 1.84 m høy, 83 kg tung, brunt hår, favorittmat: Afroeuropeisk vintersalat, interesser: Pengemyntstabling, Sauekasting(En Sport der det gjelds å kaste sauen lengst(sauen må være i live både før og etter kastet)), kort sagt ekstreme bragder Det er mange som tror at P. Engen er den "utvalgte".

Per Vers, universets, desidert største poet, en av de store Per'ene(Per Engen, Per Vers og Per Fekt var og er de tre store Per'ene gjennom historien, men det er en annen historie). Behersker alle verdens språk, da han selv oversetter alle sine litterære verk Selv. Skrevet veldig mange kjente verk: "En tur på havna", "Traff Theisen i heisen", "En cola er ikke et dyr", "To", En død sau er en samfunnsnyttig sau" og "Termos Termos Tuba"

Tor Pedo, universets desidert største kampsportekspert. Men dessverre pengegal, og derfor startet han å å ta leie oppdrag og virke som en torpedo. Han skulle egentlig sitte 5000 år i fengsel, for ulike oppdrag. Men Per Engen selv ville ha han med seg som en slags livvakt for gruppa(Og med litt penger lystrer både regjeringer og Tor selv). Tor behersker alle kjente kampsporter bedre enn noen andre. Hans kampstil er en sammensatt av alle mulige stiler og derfor helt unik.

Per Fekt, har helt siden han er født aldri gjort noen feil. Alt han gjør, gjøres riktig. Da han var to måneder gammel kunne han gå, han brukte kart og kompass for å finne fram da han var 2. På skolen var det han som var læreren og ingen har noensinne kunne lært ham noe. Han har levet et tilbaketrukket liv i tjeneste hos Per Engen som sjefsprogrammer for hans dataprogrammer.

Geir Otterud, universets største godteriselger. Startet sin geskjeft allerede i 5-årsalderen. Han lagde tyggegumm i av kvae. De pengene han tjente på dette satset han på en verdens lotto kuppong. Han vant hovedpremien, og kunne da virkelig sette i gang sin skaperkunst innen godteri. Vi kjenner alle hans kjente tyggegummimerker: "Trolltyggis", "huba buba på cuba", "Tyggekarius", "Trådløs" og ikke minst "Tubatyggis". Har opptrådt i ulike kom i form-serier i en påbyggelse av Kari Jackson-filmene som: "Tygg med Geir", "Tygg riktig og kom i form" og "Tygg ikke med tuba i munnen". Har vært med Per'ene på tur før, og har ikke minste derfor stor nytte på denne turen.

Samtidig på forskningslaboratoriet til Art driver appelsinen med eksperimenter. Den styrer kjemiske stoffer og matematiske formler på en måte ingen andre har kunnet før den.
-Hahahaha, snart har jeg formelen til et styrkebrygg for all verdens frukt. -Da skal jeg lede en hær av frukt til verdensheredømme.

I ett helikopter ikke veldig langt unna appelsinens "hovedbase" sitter de fem utvalgte til å redde verden. I sin briefing til ekspedisjonsmedlemene, forklarte Per at Troy var flere ganger observert i nærheten av grottene midt inne i amazonas-jungelen(Per Engen har hele tiden hele verden under lupeen og da vet han nesten hvor alle verdens innbyggere til en hver tid er). Inne i helikoptret kan man tydlelig se en litt nervøs gjeng, ikke bare for eventyret også for deres livvakt Tor Pedo. -Auuuuuuu, jeg har propper i ørene mine, utbryter plutselig Tor Pedo.
Alle skvetter til, men så roer Geir det ned: -Her, ta en Trolltyggis! -Som reklamen min sier, et tygg og du er trygg.
Takk! Svarer Tor.

Noen timer senere blir de sluppet ned på en åpen grasslette midt i jungelen. Alle med sine meget oppakete ryggsekker er sikret på sletta og helikopteret forlater dem. På sletta de står ligger jungelen mørk rundt dem. Noen fugler kvitrer og i det fjerne kan man høre alle slags eksotiske dyr.
-Ok ingen tid for å slappe av, la komme i gang, sier Per Fekt og finner fram kart og kompass.

Samtidig i utkanten av jungelen har appelsinen gjort ferdig formelen for styrkebrygget som skal gi all verdens frukt de samme kreftene som han. Han tar kontakt med noe frukter han finner på et verdenseksporterende bananplantasje. Bananene sier at denne revulosjonen har de ventet på lenge. De lover å spre ordet om opprør sammen med formelen for å gjøre seg sterke. Appelsinen beordrer at om nøyaktig to dager skal fruktene slå til.

Det nærmer seg kveld og gruppen bestemmer seg for ta en hvil etter en slitsom dag gjennom jungelen. Tidlig på dagen gjorde insektopplevelser uhyggelige opplevelser og de trengte måter å holde insektene unna på, ellers ville de alle bli oppspist. Geir fant noe kvae og andre urter, og med litt tyggis fra hans lomme. Vips, Geir har lagd tyggegummi som skremmer bort insekter. De finner en åpen slette, og begynner å sette opp telt. Tor og Per Fekt finner noen kvister og busker til å lage bål med. Per Engen tar seg en jakttur for å få noe å spise.

En halvtime senere har alle gjort sitt, og de sitter rundt ett koselig leirbål. Det spraker fra bålet som fra en vakker peis. Geir sitter og tygger mens Tor gjør situps. Per'ene sitter og snakker koselig sammen og spiser dagens harekjøtt. -Dette er jammen livet, gutter! Sier Per Fekt som liker seg i disse naturskjønne omgivelsene. -Det skal være sikkert og vist, svarer de andre i kor.

Plutselig hører de trommer og stemmer:
-Dum, dum, dom dom, dand, dink, Benga, benga, Benga!
En hel indianerstemme kommer uta av jungelen rundt dem. De er store og svarte som sot. Håret er i rastafletter og kroppene deres er kroppsmalt med en tuba. I håret har de hver sin mini tretuba bundet inn i rastaflettene. På mindre en ti sekunder er gruppen omringet.
-Hjelp, hva skal vi gjøre, sier Per Engen.
-Ta det rolig, jeg kan nesten alle verdens språk, sier Per Vers

En av indianerne kommer mot dem og sier:
-Troijska benga benga tuba?
-Hei de snakker bengarussisk, hvisker Per den språkkyndige til de andre.
-Benga Beeenga Brotsjik tuba, svarer Vers.
-Tuba Tuba TUBA beeengaaaaaa! Skriker en tydlig fornærmet og sint indianer. Alle indianerne går mot dem.
-Oi, et lite dialektproblem, sier en frustrert Vers.
-Da for vi gå hardere til verks, svaret Tor og tar en baklengs salto for å skremme motstanderne sine, noe som er hans normale skikk før et skikkelig slagsmål. Tor griper tak i en indianer holder han i rastaflettene og svinger han som en slegge og kaster ham på en gruppe med fem innfødte. Dette får indianerne til å stoppe deres fremrykning.
-Nå har du muligheten til å rette opp samtalen din Vers, sier Per Engen.

Etter en times tid er alle misforståelser oppklart, det viser seg at denne indianerstammen hjalp Troy med å passe på tubaen. Videre forklarer de at like etter jungelen vokste opp igjen etter forsker Arts planting, dro en naturorganisasjon inn i jungelen for å leve som indianere. De vet også hvor Troy gjemte tubaen, de vil gjerne føre dem dit. Men først en god natt med søvn.

I en stjålet kabriolet kjører Jon Reisen fra fruktplantasje til fruktplantasje og overbeviser frukter til å slutte seg til hans hær. -Hehe, nå har jeg snart hele verden i mine appelsinstener, vopps jeg mener appelsinhender. Jon kjører til Nærmeste flyplass og selger kabrioleten. For disse pengene kjøper han seg en flybillett til USA.

Samtidig i en normal husstand på et stuebord går det rykter i ett fruktfat. Kvinnen i huset kommer med dagens innkjøpte frukter og legger dem oppi fatet. Disse fruktene bekrefter ryktene, og hele fruktfatet begynner å planlegge over i morgens dag.

Neste morgen, i en koselig trehytte inne i jungelen blir reisegruppen vekket av solen som lyser inn i deres hi mellom en sprekk i bregnebladstaket. Så blir de helt blendet av solen og dens varme kommer inn da døren blir åpnet av en Benga-indianer. -Benga Beennga!
Per Vers oversetter i søvne: -Opp og stå, himmelen er blå, og vi har en lang tur foran oss.
-Sa bengamannen alt det er på to ord, spør Per Fekt.
-Ja, men det er ikke hvor mange ord han sier som har noe å si, det er hvordan han uttaler dem og hvordan kroppsspråket er.

Gruppen klær på seg og hopper over morgenpleien da de finner ut at det er langt på dag allerede. De kommer seg ut av hytta og står mitt landsbyen. Titalls av trehytter i en ring rundt midten, der er det en svær trekantet bygning. Den er veldig spesiell og er reist av den hellige tubaen blir de forklart. Og det er der Tubavokteren Troy holdt til nå og da. Rundt omkring i leiren er det noe rart, det er bare menn der? Dette stusser Per Fekt over og for Per Vers til å spørre for seg. Svaret kunne ganske lett forklares, naturvernerne ville leve i ett med naturen i ett sølibat. For å formere seg hjalp en forsker med navn Art dem å klone hverandre.

Gruppen for fort i seg noe mat og gjør seg klare til å reise sammen med deres Benga-guide Bernt Benga Troysen. Bernt er liten med sine 1.85m til Benga-indianer å være. Han er den eldste i stammen, faktisk den eneste som enda lever av de første som kom til jungelen. På ryggen har han tatovert inn den gylne tubaen. Men har ikke tid til å fortelle mer om seg selv.
-Kom vi må gå, det begynner å haste, vi må komme oss til de fruktfrie delene av skogen. -I natt lyttet jeg til fruktenes stemmer, og det lover ikke bra appelsinen er gjenfødt. -Det eneste som kan redde oss er at en av dere er "han som spiller tuba". -Som igjen kan bli tubavokter og føre historien videre, sier Bernt
-Trodde du bare kunne Bengarussisk, spør Per.
-Jeg er en av de overlevende vet du
Plutselig løper gamlingen som et nordnorsk reinsdyr med en gal samisk frp-politiker i hælene,
-Følg meg, tiden er knapp.

I et fly over atlanteren sitter Jon Reisen, og tenker på hvordan hans første tale til sitt folk skal være. -"I morgen blir min start på mitt ondskapens imeperium", tenker jo selvsikker på triumf.
-Skal det være noe å drikke? spør en flyvertinne.
-Ja, takk, svarer Jon.
Litt senere kommer hun tilbake med et Coka Cola glass.
-Barbarer, utbryter Jon da han for se den skamslåtte og parterte sitronen som ligger i colaen hans. Det føles som om en sumobryter prøver å bryte seg løs fra magen hans, han løper inn på do og spytter appelsinsteiner.

Noen timer seinere, løper forsatt vår gruppe som en gruppe ulv på jakt etter mat.
-Vi klarer ikke å opprettholde dette tempoet lenger, stønner Per.
-Vi må være i den fruktfrie delen før midnatt, svarer Bernt som om han lå i en sofa og slappet av.
Man kan tydlig se at Per'ene ikke har for god mosjon, men derimot Tor og Geir ser ut til å holde dampen. De løper på en tynn vei mellom myrer, elver, tette kratt og skrenter. Uten denne guiden er de ikke sikkert at de ville funnet fram en gang.

Fem minutter igjen til midnatt og til Jons erobringsplaner skal settes ut i live. -Spurt kom igjen, skriker og hyler Bernt. Og gutta flyr for livet. Når man ser seg rundt på fruktene som henger i trærne, ser de mye større ut.
10 sekunder gjenstår; -Der, rett over sletta. Man kan se ett tydlig skille alt det grønne forsvinner og alt blir grått
-Løp , der kan ikke fruktene ta oss
Alle løper som besatt, men Per Engen blir hengende etter, Bernt snur for hjelpe Per Engen og sier at de andre bare skal løpe. Det er 2 sekunder igjen og man kan se alle fruktene er helt annerledes, frukter på en til to meter heger i trærne og for det samme utseende som Jon. Bernt løfter opp Per Engen og med ett kraftstøt kaster han over grensen og sammen med de andre kommer han over. Men Bernt kom ikke over, en kokosnøtt på størrelse med ett flygel hopper fra ett tre på Bernt. Fem enorme bananer kommer og skriker:"Vi skal lage banansplit" mens de slår,sparker og denger løs på Bernt. Bernt kjemper hardt men han kan ikke motså fruktens makt,
-Den hellige tubaen vil vinne! Skriket hans dør ut med kroppen hans.

Fruktene kommer mot gruppa, men det er nytteløst for dem. De kan ikke komme inn dit de er. De er på den hellige tubaens mark, der ingen frukt kan komme. Da de snur seg vekk fra de fryktelige fruktene, ser de en teleportdør og en "eske med dører av tall". -Å ja, profetiene snakket om en safe. Plassen de står på virker himmelsk uansett hvordan man ser på den. Det er en slik kjærlig og fantastisk harmoni i luften. Man klarer ikke å være lei seg inne på dette området, man må være glad.
-Hvordan skal vi få åpnet safen da, spør Per Engen
-Kremt, kremt! -Jeg leste en gang en bok som het "Bryt deg inn", jeg tror jeg kan memorere hvordan man åpner en safe. -Men vi trenger jo noe utstyr, og vi kan ikke gå ut av dette området. Vi trenger et stetoskop, en hanske og litt hvitt magisk pulver.
-Hmm, er du sikker på at det var en seriøs forbryterbok?

Samtidig overalt i verden, har fruktene tatt over verden. De hoppet opp fra fruktfat, marked og trær i hele verden. Helt overraskende og de overmannet fort verden, ikke minst med de sjokkreaksjonene folk fikk da de f.eks. fikk se en vandrende banan.
-Vi må holde sammen, vi har ikke tatt over verden for å ødelegge den eller dere, bare for å hjelpe dere med å styre den bedre. Avsuttet Jon sin verdensomkastende tale.

-Et stetoskop, en hanske og litt hvitt magisk pulver, tenkte Geir høyt.
Plutselig kom stetoskopet, hansken og det hvite magiske pulveret for syne på dem rett i fra løse luften.
-Du er den utvalgte, skriker de andre i kor.
-Tubaen lystrer deg og ditt sinn.
-Hellige tuba kom til meg!, sier Geir.
Safen blir åpnet innenfra og en blankpusset tuba skinner som en diamant flyvende i mot dem. Den lander i Geirs armer og gir fra seg litt lyd: -Ommmmmmmmmmpppppppppaaaaaaaaaaaa
Denne tonen kunne høres over hele verden. Og alle kunne høre at den var funnet.
-Hva gjør vi nå? Spør Per Fekt.
-Hva med å prøve denne teleporten? Svarer Per Engen.
De går alle i gjennom porten. De havner utenfor det hvite hus i USA. Det er veldig godt bevoktet av ulike typer frukt; bananer, pærer, epler, plommer og kokosnøtter. Straks de fruktene ser dem, angriper de.
-Drep dem alle min kjære tuba, sier Geir.
Ingenting skjer og fruktene næremer seg, Tor hopper på dem og banker opp titalls frukter, men overmakten blir for stor. Da kaster Geir tubaen mot en nærgående banan, tubaen slår ut bannanen og alle andre frukter i nærheten, den hopper fram og tilbake og returnerer til slutt til Geir.

-Vi klarte det, utbryter de fornøyd, nå kan ingenting sto....
-Muhahahaha, du kan ikke styre den heliige tubaen Geir, gi den til meg. Bli med meg og jeg skal lære deg å bruke den og vi kan herske sammen. -Jeg og du herskere av denne planeten, tenk deg det, sier Jone Reisen den muterte appelsinen.
-Jeg er god og snill, du er slem og vill, svarer Geir og forsetter: -Jeg ksal banke gørra ut av deg.

-Vel da får jeg bekjempe deg med rim:

Termos Termos rutenett
Honningkrukke og hakkespett
Tuba Tuba propangass beholder
Brødovn og hveteboller

-Geir svarer med:
Termos Termos Reisesjekk
Musehull og Taksprekk
Tuba tub verdenskart
Strykejern og melkebart

-Du er god men ta denne:
Termos Termos Regndans
Transport og laurbærkrans
Tuba Tuba Skoleportrett
Sabeltanntiger og hostetablett


Geir svarer:
Termos termos Pizzabolle
Luftgevær og nødjolle
Tuba Tuba lufteanlegg
Elevkalender og Ørkenklegg

Geir du er ingen kamp for meg:

Termos termos melketann
Datamaskin og grunnvann
Tuba tuba grisetarmer
Kontorstol og brannalarmer

Geir:
Termos termos røykstump
Radiobølge og jernklump
Tuba tuba hyttetur
Vaskefille og tigerbur

Jon:

Termos termos beltebil
Bråstopp og fengselsfil
Tuba tuba grammafon
Energi og togstasjon

Geir:

Termos termos høyttaler
Batterier og badehvaler
Tuba tuba pulverapparat
Kjetting og spilleautomat
Jon:

Termos termos hushjørne
Plastsignal og ørneklørne
Tuba tuba atomreaktor
Kildevann og solfaktor
Geir:

Termos termos fuglerede
Kalkulator og blomterbede
Tuba tuba regnbue
Stikkkontakt og mauertue
Jon:

Termos termos glidelås
Snøballkrig og villgås
Tuba tuba askeladden
Terninger og fjellpadden
Geir:

Termos termos nøkkelknippe
Bursdag og fjellklippe
Tuba tuba blekksprut
Oslo-pendler og flasketut

Jon:

Termos Termos Skinkeost
Gassgrill og Vinduspost
Tua Tuba plastikkpose
Løvetann og hagerose.

-Hjelp jeg vet ikke hva jeg skal si, men det er noe som sier meg at jeg skal blåse i tubaen, sier Geir.
-Nei, skriker Jon Reisen.
Geir blåser i tubaen og rimet kommer:

Termos Termos hydrogenbombe
Bukseknapp og katakombe
Tuba tuba millionærhekseindustriaspirantspioner
Grantre og hypronevrogustiskediafragmakontravibrasjoner

-Nei, nei! Sier appelsinen mens han forsvinner i en røyksky da han ikke kan svare på det siste rimet.

-Jaja, det var den Reisen, sier Per Engen lattermildt.

Da Jon forsvant, forsvant også alle de muterte fruktene rundt omkring i verden. Forsker Art og Ur i jungelen ble aldri funnet. Geir Otterud ble så den neste Tubavokteren og profetienes gang var i gang igjen.


Hundretusen år senere, dør igjen en tubavokter uten familie. Må profetiene oppfylles.........Annonse
Disclaimer: Alle dokumenter er kun for informasjon og ikke-kommersiell bruk. Alle stiler og oppgaver tilhører den opprinnelige skribent. Copyright © 2007 Mathisen IT Consult AS
Om Norsk Skoleforum