Forside / Artikkel

Gutten


Ingen stemmer er registrert.


Ingen kommentarer. Bli den første!
Skrevet av kristin paulsen
Språk: Norsk (bokmål)
Karakter: 4+
Klassetrinn: Ungdomsskolen
Nora og Hugo finner tonen sammen.

- Nora, stå opp! Skolen begynner om en time.
En søt drøm vekkes brutalt av mors skrikende stemme som kunne forvekles med ei måke i nød. Jeg hører regnet prikke på vindusruten, og blir minnet på at mandagen, ukas værste dag, ei i ferd med å begynne. Ole Brumm smiler til meg der han står i hjørnet av senga, og han får meg til å smile litt..
- Nora!!!!
Jeg sukker tungt og kvaer meg opp. Jeg er tund som en stein der jeg med små skritt går ned for å stelle meg.

Jeg trasker til skolen i pøsende regn. Det bare detter ned over meg. Og jeg kjenner snart små vanndammer i skoene mine. Når jeg endelig er fremme på skolen, er jeg våt som en druknet katt. Skolegården er like tom som den våte goteriposen jeg har i lomma. Og når jeg ser på klokka oppdager jeg at det er en halvtime siden skolen begynte. Jeg går inn i klasserommet, og kan straks kjenne lærer Olsens blikk hardt på meg. Neseborene vibrer som en sint okse, og øynene lyser rødt. Han nikker olmt at jeg skal sette meg. Stille som en mus setter jeg meg ned, og er like stille hele dagen. Alt jeg hører er en svak summing av lærer Olsen som preker om hvordan vi kan spare strøm. Dagen føles uendelig lang, og når skole-klokka endelig ringer, er det som en befrielse.

Regnet fortsetter å strømme hele dagen, nesten som om himmelen plutselig har gått lekk. jeg sitter ved vintuet og bare ser ut, ser på dråpene som treffer vinduet og sakte renner nedover. Jeg tar på meg regnjakke og går bort til skogen, der jeg setter meg på benken innerst inne i lysringen. En skikkelse kommer gående mot meg. Jeg ser at det er en gutt. Han har støver som rekker opp til knærne. Ellers har han bare T-skjorte å shorts på seg. Han setter seg, og jeg må se på han.
- Hvorfor har du bare T-skjorte og shorts på deg i dette været? Plumper det ut av meg.
- Jeg liker å være våt, sier gutten.
- Du er rar, sier jeg og må le.
- Nei, det er du som er rar som ikke har støvler på deg en gang.

Slik begynner samtalen, og vi ler og snakker videre som vi har kjent hverandre bestandig. Gutten heter Hugo og er den morsomste gutten jeg noensinne har møtt. Vi sitter i timevis og bare snakker, på en benk langt inne i skogen.

Litt senere løper vi hjem til meg, jeg først med Hugo hakk i hæl. Når vi er fremme, drikker vi kakao og sitter foran peisen. Vi spiller kort og fjoller, og tiden fyker. Mørket legger seg og det blir midtnatt. Vi avtales og møtes neste dagm og så går han. Dagen etter blir som en sang. Hugo og jeg henger sammen som erteris hver dag, og alt er som en vakker lek. Regnet slutter og sola skinner, hver dag lyser den ut sin varme, og den vare til evig tid.Disclaimer: Alle dokumenter er kun for informasjon og ikke-kommersiell bruk. Alle stiler og oppgaver tilhører den opprinnelige skribent. Copyright © 2007 Mathisen IT Consult AS
Om Norsk Skoleforum