Forside / Artikkel

2.VERDENSKRIG


Gjennomsnitt av 130 stemmer.


Les kommentarer (2 stk)
Språk: Norsk (bokmål)
Klassetrinn: Ungdomsskolen
fikk en 3- men alikevel

Av Erik Dahl

Den verste krigen i historien var 2. verdenskrig

1. Begynnelsen:

Den 27. april 1937 bombet Tyskerne byen Guernica i Nord-Spania helt uten forvarsel. Dette var bare et treningsmål for tyske soldater og for å spre frykt.
Hitler inspirerte tyskland til å gå til krigved å minneå minne dem om den strenge Versailles traktaten.
To år senere startet andre verdenskrig, der "aksemaktene" som var Tyskland, Italia og Japan mot de "Allierte" som var Storbritannia, Frankrike, USA og Sovjetunionen.
Tysklands første mål var Polen som de angrep i september i 1939 som førte til en seier.
I april 1940 okkuperte Tyskland, Norge og Danmark. Dette drev oss inn i krigen vi hadde bestemt oss for å være nøytrale land som vi var i første verdenskrig.2. USA i krigen:
USA hadde bestemt seg at de skulle holde seg unna krigen i Europa, men sendte våpen og soldater dit. Amerika ble raskt revet med i krigen, da Japan angrep den største marinebasen kalt Pearl Harbour på øya Oahu i Hawaii der de hadde nesten hele flåten sin. Over 2400 amerikanske soldater døde. Amerika hadde ikke blitt angrepet før, så det skapte fullstendig panikk. USA fikk senere sin hevn mot Japan når de bombet Hiroshima og Nagasaki med atombomber.3. Norge blir okkupert:
Helt i begynnelsen av annen verdenskrig sa Norge at de skulle være nøytrale, noe vi brøt raskt ved å la Storbritannia legge ut miner i norskehavet. Senere angrep en tysk flåte ledet av en båt kalt Blucher oss. De kom inn i Oslofjorden rundt midnatt 8. april 1940. Tyske soldater hadde tenkt å dra til Oslo, noen skulle ta regjeringen til fange, og andre skulle vekke Kong Håkon. Planen var å la oss styre landet som vi pleide, men at tyskerene fikk bruke landet vårt til å angripe sine fiender Storbritannia og Frankrike. Noe som aldri skjedde siden noen vaktbåter advarte Oscarborg festning, og med en gang de fikk Blucher på skuddhold fyrte de løs. Blucher sank og ca. 1000 menn døde. Få timer senere erklærte Norge krig, og Kongen, Regjeringen og mange stortingsrepresentanter rømte til Elverum.
Ikke lenge etterpå okkuperte Tyskerene Norge.Og med to enkle ord avslutter jeg emnet om 2. verdenskrig:

ALDRI MERDisclaimer: Alle dokumenter er kun for informasjon og ikke-kommersiell bruk. Alle stiler og oppgaver tilhører den opprinnelige skribent. Copyright © 2007 Mathisen IT Consult AS
Om Norsk Skoleforum