Forside / Artikkel

Konfirmasjonstale


Ingen stemmer er registrert.


Ingen kommentarer. Bli den første!
Språk: Norsk (bokmål)
Klassetrinn: Ungdomsskolen

"Fikk en god omtale etterpå og læreren sa det var en veldig bra tekst.

- Forfatter
En konfirmasjonstale med humoristiske innslag.

Kjære mamma og pappa ,søsken (evnt navn), kjære alle gjester

Ja, dagen i dag har vært full av inntrykk, både historier og lykkeønskninger. Det har falt mange flotte ord i dag, kansje alt for flotte. Det er ikke sikkert alt er fortjent, men det får jeg ta som noe å leve opp til.

Når jeg sammenlikner meg med andre, så synes jeg at jeg har vært heldig med valget av både foreldre og søsken - ikke alltid det siste. Bare tulla.. Det har og er forhåpentligtvis et fint sted å bo, for jeg har liksom alltid følt meg velkommen, tross at jeg har mistet nøkler til huset. Og må brutt meg inn, men har jo overlevd det så hvor hardt er dette livet da? Jeg har også vært heldig med virkelige venner i og utenfor familien. Det har jeg fått bevis for - også tidligere.

Det er noe rart med konfirmasjonen. Vi får den dagen uansett om vi har gjort oss fortjent til den eller ikke. Den er mye av en tradisjon, men det gir jo dagen en mening at dere alle kommer hit og gir gode råd og ønsker for fremtiden. Jeg føler at det ikke bare er sånt som dere sier, men at dere virkelig mener noe med det.

Ofte er det nokså tilfeldig hvem man møter på sin vei, men det kan bli avgjørende for fremtida. Derfor synes jeg at jeg har vært heldig til nå. Ikke minst på skolen, hvor jeg har mange gode venner. En av dem er også med her i dag.

Til mamma og pappa vil jeg si hjertelig takk for alt dere har vært for meg. Jeg skjønner godt at foreldre må være veldig spente på hvordan barna deres vil arte seg, men for dere ble vel spenningen utløst tidlig. Dere må jo ha funnet ut ganskkkke tidlig at jeg var usedvanlig lett å ha med å gjøre!! Men takk likevel. Jeg har mange ganger vært glad for råd og ei hjelpende hånd. Og en varm takk til alle gjestene for di fine gavene, for vakre ord og alle gode ønsker. Går det som dere har spådd, burde fremtida se lys ut!! Hjertelig takk alle sammen.

Og kjøkkenet:
Tussen takk for at dere ville servere, uten dere hadde mamma og pappa vært enda mer streset, nei uansett det var en kjempe fin innsatts. Tusen takk!!Disclaimer: Alle dokumenter er kun for informasjon og ikke-kommersiell bruk. Alle stiler og oppgaver tilhører den opprinnelige skribent. Copyright © 2007 Mathisen IT Consult AS
Om Norsk Skoleforum